Хуманитарни рад при нашем храму

При нашем храму у Бањи Ковиљачи верујући, добри и племенити људи желе да помогну онима који потребују, али не желе да им се име јавно помиње, као не би величали себе, већ смирено помогли друге који оскудевају у нечему што им је потребно за живот достојан човека. Све то чине са благословом свога свештеника и у име своје свете Цркве, при храмовима у Бањи Ковиљачи и Горњој Ковиљачи.

Доброта људског срца (о Васкрсу 2022. године)

Када их је њихов парохијски свештеник питао, шта могу да учине за њих они којима помажу, они су одговорили: „ Нека упале једну свећу за њихово здравље, то ће бити доста, и ако некада буду имали више од онога што им треба , нека од срца дају другима“.

  • 160 000 динара је даровано деци која су остала без једног или оба родитеља и старијим људима који су у потпуном сиромаштву
  • 60 000 динара је даровано манастиру светог владике Николаја на Соко Граду где од недавно почива наш драги владика Лаврентије.

Нека Господ благослови дивног мужа и његову супругу јер су радост Васкрса доживели на јеванђелски начин, славећи Христа и сећајући се оних који живе у невољи.

Само дела љубави остају (о Божићу 2022. године)

  • 120 000 динара је даровано деци која су остала без једног или оба родитеља и старијим људима који су у великом сиромаштву.

Нека господ благослови дивног и племенитог човека из Бање Ковиљаче и његову породицу за све што је учинио за оне који помоћ потребују.