Црквеноопштински управни одбор Црквене општине Бања Ковиљача

Чланове Црвеног одбора предлажу свештеници из својих парохија, а предложене одобрава и потврђује Епархијски управни одбор. Мандат Црквеног одбора траје шест година.

Сваки досадшњи ЦОУО Црквене општине Бања Ковиљача је оставио иза себе траг труда и стваралаштва, али је потребно нагласити да од 1. јануара 2019. године Црквеноопштински управни одбор Црквене општине Бања Ковиљача чине млади и породични људи који имају јаку веру и велику љубав према својој Цркви. Они улажу велики туд и са свештенством, уз помоћ многих племенитих људи уређују живот Црквене општине, граде, и брину о материјално финансијском пословању, али првенствено се старају о духовном животу и мисији Цркве Православне. Предложене одобрава и потврђује Епархијски управни одбор.

За кратак временски период, од почетка 2019. године у Црквеној општини Бања Ковиљача је много урађено, али је посебна пажња обраћена на децу без једног или оба родитеља и сиромашне којима је у заједништву са људима великог срца, у више наврата, посебно о Божићу и Васкрсу дарован новац и дарови за њихове потребе.

Гостопримнице при храму у Бањи Ковиљачи, као и у Горњој Ковиљачи су отворене за све вернике после Свете Литургије, где се гостопримство сведочи на делу а све крунише љубављу.

Саграђен је величанствен амфитеатар у част Светога Саве и осамсто година од проглашења Аутокефалности Српске православне Цркве у коме се одржавају духовни и културни догађаји који су веома посећени. Комплетан простор око храма у Горњој Ковиљачи је покривен каменом, саграђен је Пирг светога Саве, а у храму и свим помоћним објектима уведено грејање.

Постоји и много другог што је урађено код наше светиње које када би се редом писало, цела би књига била написана. Даће Бог да и она једног дана угледа светлост дана.

Ускоро ће у порти храма у Бањи Ковиљачи бити урађено Дечије игралиште у коме ће се сабирати, играти и радовати наша деца.

Председник Црквеног одбора:
Јован Матић

Потпредседник:
Илија Весић

Благајник и секретар:
Иван Негић

Чланови:
Србо Стефановић
Јован Лазић
Зоран Митровић
Мирко Мирковић
Ненад Томићевић
Ђорђе Берић
Младен Петровић
Милинко Којић